üslub

leyla ile mecnun yazısını ve ne isimli yazıyı dolaba kaldırdım.
dün sabah işe giderken güzergah değişikliği yaptım, trene bindim, yolda bir yazı yazdım.bu dönemki güzergah değişikliğimden bahsettim. derslerin yabancılığından ve benim için zorluğundan. üslup dedim, üslubu severim dedim. akıştır. üzerinden söylenir bir şeyler. ritmi vardır. yabancılanan yadırganır evvela, sonra alışılır ve belki sevilir, belki sevilmez dedim. bazen de üslubun klişesi sıkar “hadi ama şaşırt bizi biraz” deriz. üslup seyretmeyi severim.
bu sabah da wittgenstein sabahıydı
‘sevilmeye; hayran olunmamaya çalış’ oruç aruoba’nın ‘ile’sinde doya doya açıkladığı deyim. şöyle ki;’hayranlık’ zavallı bir şeydir- çarpık birşey: çoğunluka, ‘hayran’ olunan , sahte bir büyüklük görünümü içindedir; ‘hayran’ olan da, yanlış bir küçüklük duygusu içinde..
sevmeye, hayran olmamaya çalış pur.
bakın bir de bunu çok sevdim :
“bir insan kilitli olmayan, ama içeriye doğru açılan bir kapıyı boyuna itiyor, çekmek aklına gelmiyorsa, o odada hapistir.”

4 Comments Kendi yorumunu ekle

  1. Anonymous dedi ki:

    \’Hakk bir gönül verdi bana Ha demeden hayran olur\’ Yunus Emre

    Beğen

  2. turuncu dedi ki:

    ayşe, bilir misin peki, kime hayran olur o gönül?pur hanım; ludwig ile adolf ilkokulda aynı sınıftaymış, biliyor muydun?

    Beğen

  3. pur dedi ki:

    hıhım, ilkokul fotoğraflarını da gördüm hatta. sen dedikoduları duydun mu turuncu?

    Beğen

  4. Anonymous dedi ki:

    ben bilmem, yunus bilir turuncu.bakalım ne demiş sonra:Hak bir gönül verdi banaHa demeden hayran olurBir dem gelir şadi kılurBir dem gelir giryan olurBir dem sanasın kış gibiSol zemheri olmuş gibiBir dem beşaretten doğarHoş bağ ile bostan olurBir dem gelir söyleyemezBir sözü şerheyleyemezBir dem dilinden dür dökerDertlilere derman olurBir dem çıkar Arş üzereBir dem iner tahtes seraBir dem sanasın katredirBir dem taşar umman olurBir dem cehalette kalırHiç nesneyi bilmez olurBir dem dalar hikmetlereCalinus u Lokman olurBir dem dev olur ya periViraneler olur yeriBir dem uçar Belkıs ileSultan-ı ins ü can olurBir dem varır mescidlereYüz sürer anda yerlereBir dem varır deyre girerİncil okur ruhban olurBir dem gelir İsa gibiÖlmüşleri diri kılarBir dem girer kibr evineFir\’avn ile Hâmân olurBîr dem döner Cebrail\’eRahmet saçar her mahfileBir dem gelir gümrah olurMiskin Yunus hayran olur

    Beğen

Yorum bırakın