Hayat Ağacı Çizin

Derin derin nefes alıp vererek, kendi kendinizle temas için izin verin ve hayatınızın bu noktasındaki hallerinizi düşünün. Şimdi resim malzemelerinizden yardım alarak, hayatınızı temsil eden bir ağaç çizin.  Çeşitli ağaç türlerini ve ağacın tüm parçalarını, detaylarını düşünün. Köklerini, dallarını, yapraklarını, meyve veya çiçeklerini..

Ağacınızın köklerine; geçmişinizden sizi besleyen kültür, okul, aidiyet, şehir, memleket, inanç vs. yazın. Zemine de haftalık yaptığınız yapmayı seçtiğiniz ve keyif aldığınız işleri kaydedin.
Gövdesine, yeteneklerinizi ve değerlerinizi; dallarına, hayallerinizi, rüyalarınızı, hedeflerinizi, dileklerinizi, kısa ve uzun vadeli planlarınızı yazın.
Yapraklara hayatınızda güzel etkileri olan insanları; meyvelere insanlardan size geçen değerleri ekleyin. Ağacın çiçekleri ise sizin insanlara aktarmak istediğiniz değerler.
Toprağınızın gübresi başınızdan geçmiş zor yaşantılar, travmatik olaylar.

Resminiz bitince dinleyebilirsiniz, kökleriniz, yetenekleriniz, ilişkileriniz, değerleriniz, hedefleriniz neler söylüyor. Nasıl bir hikayeniz var?

Yorum bırakın